Keukenkasten opruimen

keukenlade opruimenTe weinig ruimte in de keukenkastjes, niets kunnen terugvinden, alles ligt door elkaar of u kunt moeilijk bij uw spullen komen. Hieronder staan een paar simpele tips om kastjes beter en handiger te gebruiken.

gootsteenkast opruimen

Tip 1: Gootsteenkastje opruimen

Het keukenkastje onder de gootsteen is vaak een ruimte waar veel aan verbeterd kan worden. Meestal staan hier allerlei schoonmaakmiddelen in. Door een douchestang aan de zijwanden te bevestigen krijgen schoonmaakmiddelen met een spuitdop een vaste plek. Deze kunnen makkelijk aan de stang gehangen worden. Er is nu veel ruimte op de bodem van de kast over. Hier kunt u andere schoonmaakartikelen, vuilniszakken etc. soort bij soort plaatsen. Doe kleinere spullen in bakken of mandjes, zo zijn ze makkelijk terug vinden, ook als ze achterin staan.


pannendeksels ophangenTip 2: Pannendeksels ophangen

Veel mensen hebben nét niet genoeg ruimte in de kast waar de pannen in zitten. Met name het opruimen van de deksels is lastig. Hier is een simpele oplossing: met (plak) handdoekhaakjes kunt u aan de binnenkant van de kastdeur pannendeksels ophangen. Voor elke deksel zijn 2 haakjes nodig. Let bij het bevestigen van de haakjes op een eventuele midden plank, zorg dat de deksel daar niet tegenaan stoot.


folie opbergenTip 3: Rollen folie opbergen

Rollen plastic, bakpapier, aluminium folie en zakjes nemen al snel een hele lade in. Dat kan heel simpel anders. Bevestig een ordnerbak aan de binnenkant van een kastdeur en u heeft een praktische opbergplek voor al deze lange, smalle rollen en dozen. Gebruik een doorzichtige ordnerbak zodat meteen duidelijk is wat er in de bak zit.


lade vervangenTip 4: installeer laden

Probeer zoveel mogelijk laden in plaats van planken in de kasten te installeren. Zo kunt u heel makkelijk bij de spullen achterin komen en is de ruimte veel toegankelijker. Bij de verschillende woonwinkels en bouwmarkten zijn er kant en klare schuifplanken en schuifmandjes te kopen die eenvoudig te monteren zijn. Er is geen hele keuken verbouwing voor nodig.

Geef een reactie